Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1
Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

Para ihop dillstekt lax med delikat honungsbakad purjolök. Genom att ugnsbaka maten i ett tätt foliepaket intensifieras smakupplevelsen då aromerna stängs inne och gifter sig med varandra. Servera med kokt potatis och strö över mandelspån som ger rätten lite extra crunch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g  färskpotatis

Lax

1/2   kruka dill
1 tsk  rosépeppar
1 tsk  salt
4   port laxfilé
1 msk  olja

Purjolök

2   purjolökar
50 g  smör
1 msk  flytande honung
1 dl  mandelspån
1   citron
1/2   ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Purjolöken var fantastiskt god! Men min blev seg och svår att skära - och tugga. Ska den vara inne längre eller borde man skära den i mindre munsbitar?

Irina

2023-11-08

Näringsvärde per portion

Energi3061 KJ / 732 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rosépepparlax
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfrukts- och purjomix med tandoori och mandel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxfjäril med rödbetor och krassesås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga