Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

6
0
Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

Para ihop dillstekt lax med delikat honungsbakad purjolök. Genom att ugnsbaka maten i ett tätt foliepaket intensifieras smakupplevelsen då aromerna stängs inne och gifter sig med varandra. Servera med kokt potatis och strö över mandelspån som ger rätten lite extra crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Bakad purjolök med mandel och dillstekt lax

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
färskpotatis

Lax

1/2
kruka dill
1 tsk
rosépeppar
1 tsk
salt
4
port laxfilé
1 msk
olja

Purjolök

2
purjolökar
50 g
smör
1 msk
flytande honung
1 dl
mandelspån
1
citron
1/2
ask krasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3061 KJ / 732 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept