Salt citronhack

Salt citronhack är en lysande smaksättare till fiskrätter. Citron, socker och salt är de tre ingredienserna. Du börjar med att skala citronerna för att sedan koka citronskalen. Resultatet är förbluffande gott.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
10 portioner
4 citroner
2 dl socker
2 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott och pricken över i ihop med rosépepparlaxen! Tipsar om att tillaga citron hacket dagen före - mer ”djup” i smaken dag 2. Gjorde som Ingela i kommentaren från 2007, silade bort spadet! Det blir en sås annars och det är inte angenämt!
Christina
2025-03-11Supergott till ugnsbakad rosépepparlax. Sila dock bort spadet innan servering.
Ingela
2007-05-23Mycket bra komplement till Mörrumsgryta.
Carl-otto
2007-05-01