Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salt citronhack

Salt citronhack är en lysande smaksättare till fiskrätter. Citron, socker och salt är de tre ingredienserna. Du börjar med att skala citronerna för att sedan koka citronskalen. Resultatet är förbluffande gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala citronerna med en potatisskalare så att endast det gula kommer med. Koka skalen i vatten och byt vatten 3 gånger.
  2. Skär bort det vita på citronerna. Ta bort kärnorna. Hacka citronköttet.
  3. Blanda socker och salt i en bunke. Lägg i citronhacket. Låt ligga ett par timmar.
  4. Strimla de kokta skalen fint och blanda med det picklade citronköttet.
  5. Servera gärna till Ugnsbakad rosépepparlax och Krämig dillpotatis.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 citroner
  • 2 dl socker
  • 2 msk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?