Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig dillpotatis

Krämig dillpotatis är förtjusande gott och passar perfekt på buffén. Sockerärtor, purjolök och dill är smaksättare i denna goda potatissallad. Gräddfil, majonnäs och senap står för det härligt kladdiga i denna krämiga dillpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna. Halvera potatisarna.
  2. Strimla sockerärterna. Skär purjolöken i tunt.
  3. Blanda gräddfil, majonnäs, senap, dill, salt och peppar i en bunke. Vänd i potatis, sockerärter och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Garnera med dillkvistar och cocktailkapris.
  5. Servera gärna tillsammans med Ugnsbakad rosépepparlax och Salt citronhack.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ tex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs. Späd ev med lite vatten i stället för mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller öka på gräddfilen och smaksätt med lite fransk senap.

Tips

Förvaras salladen kallt till nästa dag kan den bli lite torr. Tillsätt lite mjölk så blir den krämig igen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg färskpotatis
  • 150 g sockerärtor
  • 5 cm purjolök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Till servering
  • dillkvistar
  • kapris (coctailkapris)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info