Krämig dillpotatis

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Krämig dillpotatis

Krämig dillpotatis är förtjusande gott och passar perfekt på buffén. Sockerärtor, purjolök och dill är smaksättare i denna goda potatissallad. Gräddfil, majonnäs och senap står för det härligt kladdiga i denna krämiga dillpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Krämig dillpotatis

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  färskpotatis
150 g  sockerärtor
5 cm  purjolök
3 dl  gräddfil
1 dl  majonnäs
1 msk  senap
1 dl  hackad färsk dill
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  peppar

Till servering

dillkvistar
kapris (coctailkapris)

För alla

Rätten är fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ tex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs. Späd ev med lite vatten i stället för mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller öka på gräddfilen och smaksätt med lite fransk senap.

Gör så här

Tips

Förvaras salladen kallt till nästa dag kan den bli lite torr. Tillsätt lite mjölk så blir den krämig igen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Detta är den allra godaste potatissalladen. Perfekt på buffén eller till den smarriga rosépepparlaxen.

Malin

2009-08-23

Testa liknande recept

Sockersaltad torsk med avokadokräm
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovispaj med salladslök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tempurafriterad lök med rom & gräddfil
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med brynt smör
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med potatis- och gräslökssallad
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärsmarinerad laxschnitzel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga