Krämig dillpotatis

Krämig dillpotatis är förtjusande gott och passar perfekt på buffén. Sockerärtor, purjolök och dill är smaksättare i denna goda potatissallad. Gräddfil, majonnäs och senap står för det härligt kladdiga i denna krämiga dillpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg färskpotatis
150 g sockerärtor
5 cm purjolök
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk senap
1 dl hackad färsk dill
1 1/2 tsk salt
1 tsk peppar
Till servering
dillkvistar
kapris (coctailkapris)
För alla
Rätten är fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ tex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs. Späd ev med lite vatten i stället för mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller öka på gräddfilen och smaksätt med lite fransk senap.
Gör så här
Tips
Förvaras salladen kallt till nästa dag kan den bli lite torr. Tillsätt lite mjölk så blir den krämig igen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta är den allra godaste potatissalladen. Perfekt på buffén eller till den smarriga rosépepparlaxen.
Malin
2009-08-23