Krämig dillpotatis

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Krämig dillpotatis

Krämig dillpotatis är förtjusande gott och passar perfekt på buffén. Sockerärtor, purjolök och dill är smaksättare i denna goda potatissallad. Gräddfil, majonnäs och senap står för det härligt kladdiga i denna krämiga dillpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Krämig dillpotatis

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg  färskpotatis
150 g  sockerärtor
5 cm  purjolök
3 dl  gräddfil
1 dl  majonnäs
1 msk  senap
1 dl  hackad färsk dill
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  peppar

Till servering

dillkvistar
kapris (coctailkapris)

För alla

Rätten är fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt gräddfilen mot mjölkfritt alternativ tex Sour Supreme (innehåller soja) och använd äkta majonnäs. Späd ev med lite vatten i stället för mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller öka på gräddfilen och smaksätt med lite fransk senap.

Gör så här

Tips

Förvaras salladen kallt till nästa dag kan den bli lite torr. Tillsätt lite mjölk så blir den krämig igen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Detta är den allra godaste potatissalladen. Perfekt på buffén eller till den smarriga rosépepparlaxen.

Malin

2009-08-23

Testa liknande recept

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med kapris och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Romägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga