Mannerströms Jullax
En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.
Ingredienser
10 portioner
Innehåll
ca 2 kg färsk laxfilé med skinn
1 msk salt
1/2 msk strösocker
Panering
2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
3 msk strösocker
1/2 tsk soja
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 äggulor
1/2 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips på nån sås till?
Lena
2024-11-24Hej Lena! Testa gärna den här: https://www.ica.se/recept/kall-dillsas-728513/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-25Den här laxen har funnits på vårt jubord sedan mer än 15 år. Det var Tomas Tengby som lagade den i ett TV-program som min son såg och tipsade om. Den är perfekt om man har några som bara äter fisk i familjen. Komplement till skinkan. I år ska jag bjuda på den till påskmiddag, men ändrar nog kryddblandningen något och gör en fräsch sås på creme fraiche och lime till. Kanske lite dill också...
Gunhild
2023-04-07Serveras den kall eller varm?
Sally
2020-11-29