Mannerströms Jullax

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
7
Mannerströms Jullax

En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.

Mannerströms Jullax

Ingredienser

10 portioner

Innehåll

ca 2 kg färsk laxfilé med skinn
1 msk salt
1/2 msk strösocker

Panering

2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
3 msk strösocker
1/2 tsk soja
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 äggulor
1/2 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Tips på nån sås till?

Lena

2024-11-24

Hej Lena! Testa gärna den här: https://www.ica.se/recept/kall-dillsas-728513/ Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-11-25

Den här laxen har funnits på vårt jubord sedan mer än 15 år. Det var Tomas Tengby som lagade den i ett TV-program som min son såg och tipsade om. Den är perfekt om man har några som bara äter fisk i familjen. Komplement till skinkan. I år ska jag bjuda på den till påskmiddag, men ändrar nog kryddblandningen något och gör en fräsch sås på creme fraiche och lime till. Kanske lite dill också...

Gunhild

2023-04-07

Serveras den kall eller varm?

Sally

2020-11-29

Testa liknande recept

Pepparlax
Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pankofriterad lutfisk
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga