Mannerströms Jullax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mannerströms Jullax

En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salt och socker. Gnid in laxen med saltblandningen. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåp över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Panering: Blanda alla ingredienser till paneringen utom ströbrödet. Bred blandningen på laxen och strö över ströbrödet.
  4. Griljera laxen mitt i ugnen 15-20 minuter så att paneringen blir en smula frasig, eller tills laxens innertemperatur är 56°C.

Ingredienser

Portioner: 10
Innehåll
  • ca 2 kg färsk laxfilé med skinn
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk strösocker
Panering
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 tsk soja
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 äggulor
  • 1/2 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info