Mannerströms Jullax

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
6
Mannerströms Jullax

En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.

Mannerströms Jullax

Ingredienser

10 portioner

Innehåll

ca 2 kg  färsk laxfilé med skinn
1 msk  salt
1/2 msk  strösocker

Panering

2 msk  svensk senap
1 msk  fransk senap
3 msk  strösocker
1/2 tsk  soja
1/2 tsk  malen ingefära
1/2 tsk  malen kryddnejlika
1/2 tsk  malen kryddpeppar
2   äggulor
1/2 msk  ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Den här laxen har funnits på vårt jubord sedan mer än 15 år. Det var Tomas Tengby som lagade den i ett TV-program som min son såg och tipsade om. Den är perfekt om man har några som bara äter fisk i familjen. Komplement till skinkan. I år ska jag bjuda på den till påskmiddag, men ändrar nog kryddblandningen något och gör en fräsch sås på creme fraiche och lime till. Kanske lite dill också...

Gunhild

2023-04-07

Serveras den kall eller varm?

Sally

2020-11-29

Har prövat detta recept tidigare, och kommer att använda det i år igen. Med kokt potatis, eller ett gott mos, och en god rödkål. Men jag skulle vilja ha en sås till, har någon ett tips?

Eva

2011-12-13

Testa liknande recept

Kryddgriljerad julskinka
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparlax
Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingköttbullar till jul
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga