Mannerströms Jullax

13
5
Mannerströms Jullax

En helt underbar frasig lax som är både läcker i smak och utseende. Dagen före griljering så lägger du Mannerströms jullax att dra i en salt- och sockerblandning och på serveringsdagen brer du över den härliga paneringen full av julsmak.

Mannerströms Jullax

Ingredienser

10 portioner

Innehåll

ca 2 kg färsk laxfilé med skinn
1 msk salt
1/2 msk strösocker

Panering

2 msk svensk senap
1 msk fransk senap
3 msk strösocker
1/2 tsk soja
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 äggulor
1/2 msk ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Sally

2020-11-29

Serveras den kall eller varm?

Eva

2011-12-13

Har prövat detta recept tidigare, och kommer att använda det i år igen. Med kokt potatis, eller ett gott mos, och en god rödkål. Men jag skulle vilja ha en sås till, har någon ett tips?

Redaktionen

2011-12-08

Paneringen blir bäst på köttsidan. Lycka till!