Ugnsbakad rosépepparlax

Betyg 4.3 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Ugnsbakad rosépepparlax

Ugnsbakad rosépepparlax är förträffligt vid stora middagsbjudningar. Purjolök och rosépeppar är njutbart med fisken. Laxen bakas i ugn och är lika god varm som ljummen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ugnsbakad rosépepparlax

Ingredienser

10 portioner
2 kg laxfilé
2 msk rosépeppar
1/2 tsk vitpeppar
1 dl socker
1/2 dl salt
10 cm purjolök

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Håller än! 🤗

    Gabriella

  • Jag hittade denna rätt av en slump nu i sommar. Sedan dess har jag lagat den flera gånger och är nu på gång att laga den till 30 pers, inför en konfirmation. Toppengott och enkelt. Nu ska röra ihopa potatissalladen.

    Ann-christin

  • Jag har lagat denna laxrätt och bjudit till 17 personer och ingen blev missnöjd. Mycket god rätt även ljummen. Kommer att göra det flera gånger. Lätt att göra när man kan förbereda i förväg.

    Marita

Testa liknande recept

  • Lax- och koljapastej
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pepparrotssill med rosépeppar
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påsklax på grön bädd
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pernodfisk på fänkålsbädd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad