Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pernodfisk på fänkålsbädd

En underbar fiskrätt som är mättande och smakrik finner du i denna pernodfisk på fänkålsbädd. Låt dina fiskkotletter dra i anisbrännvin, citron och persilja några timmar före den tillagas i ugn på en god bädd av fänkål och purjolök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Repa bladen från persiljan. Lägg stjälkarna i en form. Häll i citronsaft och pernod. Lägg i fiskkotletterna. Täck och låt stå kallt 3-4 tim. Vänd fisken ett par gånger under tiden.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och strimla fänkålen. Lägg det gröna i botten på en ugnssäker form. Häll över fiskbuljongen. Tillaga i ca 10 min.
  4. Ta ut formen och lägg på fiskkotletterna. Häll över marinaden. Blanda matfettet med salt och peppar. Finhacka hälften av persiljan och blanda med matfettet. Klicka persiljesmöret på fisken. Tillaga ytterligare ca 10 min.
  5. Garnera med de hela bladpersiljebladen och rosépeppar. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis och lättkokta mortosstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe bladpersilja
  • saft av 1/2 citron
  • 1/2 dl Pernod
  • 4 marulkskotletter eller torsk à 150-175 g/st
  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk grovt korssad rosépeppar
Lägg till i inköpslistan