Smörbakad purjolök med citron och dragon
Ugnsbakad purjolök blir mild och len i smaken. Speciellt när den bakas i ugnen med de bästa smakkompisarna, smör, salt och lite citron. Den smörbakade purjolöken kryddar du vid servering med färsk dragon. Purjolökens härliga och smöriga smak passar perfekt att servera till fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 stor purjolök (à ca 350 g)
100 g rumsvarmt smör
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 kruka dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 213 kCal
Fett21 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Mät temperaturen i purjolöken. När den är 91 grader är det perfekt.
Kent
2023-12-16Kryddor tar man väl efter egen smak, onödigt att lämna sådana tråkiga kommentarer
Helen
2022-03-24Ska ni förgifta recepten? Dragon……snälla ni… vilken idiot har ni i provköket?
Christina
2022-02-25