Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Enkel

Ugnsbakad quinoa med äpple, kokos och kanel

Ugnsbakad gröt till middag? Den här gröten med quinoa, kokos och äpple passar lika bra som ”brinner”, alltså breakfast for dinner, som till frukost. Du tillagar den smidigt i ugnen i kokosmjölk kryddad med kanel och vanilj. Toppa med hackade pistaschnötter vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Skölj quinoan väl i vatten. Dela, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
  2. Blanda quinoa, äpple, kokosmjölk, vatten, kanel, vanilj och 1 tsk salt (för 4 port).
  3. Häll blandningen i en oljad ugnsäker form. Ställ in i ugnen 40-50 minuter eller tills quinoan är genomkokt. Rör om då och då och tillsätt 1-2 extra dl vatten (för 4 port) om det behövs. Låt gröten svalna något.
  4. Toppa med pistagenötter, honung oh ev mer kanel. Bjud kokosmjölk eller annan mjölk till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl quinoa
  • 2 äpplen
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • salt
  • olivolja till formen
  • 2 dl pistagenötter
  • honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1897 kJ / 454 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer