Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelquinoa med äpple

Visst kan man äta quinoa till frukost! Här är ett mjölkfritt recept på smarrig quinoa smaksatt med kanel som serveras med växtbaserat alternativ till yoghurt, varm mandeldryck och äppelbitar. Ringla lite honung på toppen och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoan i en medelstor kastrull med vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen. Lägg på ett lock och låt sjuda i 15 minuter eller tills all vätska absorberats. Ta bort från värmen, tillsätt kanel och havssalt.
  2. Koka upp mandeldryck på medelhög/låg värme i 3-4 minuter eller tills det blir varmt.
  3. Skiva äpplena i tunna skivor.
  4. Lägg lager av quinoa, mandelspån, äpplen och yoghurt i burkar eller dessertglas.
  5. Häll över den varma mandeldrycken. Ringla honung på toppen. Servera varm.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 130 g quinoa (130 g motsvarar ca 1,5 dl)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/4 tsk havssalt
  • 1 dl mandeldryck
  • 2 äpplen
  • 1 msk mandelspån
  • ca 1 1/2 dl sojabaserad yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 827 kJ / 197 kCal