Marängrulle med citron och pistage
Hemmagjord maräng får sällskap av pistaschnötter och en ljuvlig mascarpone- och lemoncurdkräm i den här förvånansvärt snabba efterrätten. Rulla ihop och skär i bitar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
10 portioner
6 äggvitor
3 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl
2 krm vaniljpulver
2 dl finhackade pistagenötter
250 g mascarpone
1 1/2 dl lemon curd
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 355 kCal
Fett15 g
Salt0.09 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej, hur funkar den att frysa in?
Miriam
2023-10-31Hej Miriam! Vi är osäkra på om det blir bra så vi skulle inte rekommendera att frysa in denna kaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-03Hur menar ni vispa mascarpone fluffigt? Det blev aldrig fluffigt utan lösare i konsistensen, när jag sedan rörde ner lemon curd och citron blev den typ kornig och jätterinnig. Tråkigt när jag såg fram emot att smaka den, allt annat var färdigt.
Linda
2019-03-13Hej Linda! Vet ej hur länge du vispade? Kanske för länge? Verkar som det har skurit sig när du rörde ner lemoncurden och citronjuicen. Om du gör om och det blir fel igen får du höra av dig. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-14Överraskande god!
Charlotte
2018-11-20