Marängrulle med citron och pistage | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Marängrulle med citron och pistage

Hemmagjord maräng får sällskap av pistaschnötter och en ljuvlig mascarpone- och lemoncurdkräm i den här förvånansvärt snabba efterrätten. Rulla ihop och skär i bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitor och en tredjedel av sockret fluffigt. Tillsätt resten av sockret under fortsatt vispning och vispa ca 2 minuter till en fast maräng. Vänd försiktigt ner potatismjöl och vaniljpulver.
  3. Bred ut marängen på en bakpappersklädd plåt, ca 30 x 40 cm (för 10 port). Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
  4. Strö pistagenötter på ett bakplåtspapper. Vänd över marängbottnen på bakplåtspappret med nötterna. Låt svalna helt.
  5. Vispa mascarpone fluffigt och rör ner lemoncurd och färskpressad citronjuice. Bred försiktigt ut på den kalla bottnen. Rulla ihop till en fast rulle.     

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 dl finhackade pistagenötter
  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 dl lemon curd
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1475 kJ / 355 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept