Marängrulle med citron och pistage

16
3
Marängrulle med citron och pistage

Hemmagjord maräng får sällskap av pistaschnötter och en ljuvlig mascarpone- och lemoncurdkräm i den här förvånansvärt snabba efterrätten. Rulla ihop och skär i bitar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Marängrulle med citron och pistage

Ingredienser

10 portioner
6 äggvitor
3 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl
2 krm vaniljpulver
2 dl finhackade pistagenötter
250 g mascarpone
1 1/2 dl lemon curd
2 msk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Linda

2019-03-13

Hur menar ni vispa mascarpone fluffigt? Det blev aldrig fluffigt utan lösare i konsistensen, när jag sedan rörde ner lemon curd och citron blev den typ kornig och jätterinnig. Tråkigt när jag såg fram emot att smaka den, allt annat var färdigt.

Redaktionen ICAse

2019-03-14

Hej Linda! Vet ej hur länge du vispade? Kanske för länge? Verkar som det har skurit sig när du rörde ner lemoncurden och citronjuicen. Om du gör om och det blir fel igen får du höra av dig. Hälsningar Michelle

Charlotte

2018-11-20

Överraskande god!

Ann-kristin

2018-01-19

Fyllningen blir alldeles för lös och rinner ur rullen. Kletigt :(

Näringsvärde per portion

Energi 1475 KJ / 355 kCal
Fett 15 g
Salt 0.09 g
Kolhydrater 46 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept