Ugnsbakad lök
Lök blir ljuvligt mjuk och söt när den ugnsbakas! Gör ugnsbakad lök och servera som tillbehör eller använd som bas i en rätt, till exempel gryta, soppa eller sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
12 portioner
800 g blandad lök
3 msk olivolja
1 tsk salt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi229 KJ / 55 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentar
Använde rödlök, gul lök och schalottenlök. Jag strödde lite råsocker och svartpeppar på - det blev ännu godare.
Leena
2024-09-20