Ugnsbakad lök

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Ugnsbakad lök

Lök blir ljuvligt mjuk och söt när den ugnsbakas! Gör ugnsbakad lök och servera som tillbehör eller använd som bas i en rätt, till exempel gryta, soppa eller sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ugnsbakad lök

Ingredienser

12 portioner
800 g  blandad lök
3 msk  olivolja
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi229 KJ / 55 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Spättafilé med tomat- och parmesantäcke
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsrostad savoykål
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolisallad med tomater och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörbakad purjolök med citron och dragon
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad rosépepparlax
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga