UNDER 45 MIN | Enkel

Ugnsbakad lök

Lök blir ljuvligt mjuk och söt när den ugnsbakas! Gör ugnsbakad lök och servera som tillbehör eller använd som bas i en rätt, till exempel gryta, soppa eller sås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och halvera eller klyfta löken beroende på storlek. Lägg på en plåt och blanda med olja och salt.
  3. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 800 g blandad lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 229 kJ / 55 kCal