Ugnsrostade tomater

Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
2
Ugnsrostade tomater

Ugnsrostade körsbärstomater på kvist är ett lika gott som vackert tillbehör till såväl fågel, fisk som kött. Olivolja och balsamvinäger ger dem en touch av medelhav.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ugnsrostade tomater

Ingredienser

10 portioner
400 g körsbärstomater på kvist
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott. Tillsatte vitlök, persilja och ersatte balsamvinäger (hade ingen hemma) med äppelcidervinäger. Har gjort dessa tomater vid flera olika tillfällen och är omtyckta.

Charlotta

2024-06-28

Enkelt och gott!

Marianne

2023-08-06

Näringsvärde per portion

Energi140 KJ / 33 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater2 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Tomatsallad med ruccola
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjansstekt potatis med rostas och getost
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte tatin med tomater
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarellasallad med tomat och basilika
Betyg 3.2 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizoconfiterad lax med rostade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa med salsiccia
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga