Ugnsrostade tomater
![Ugnsrostade tomater](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250510/cf_259/ugnsrostade_tomater.jpg)
Ugnsrostade körsbärstomater på kvist är ett lika gott som vackert tillbehör till såväl fågel, fisk som kött. Olivolja och balsamvinäger ger dem en touch av medelhav.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
![Ugnsrostade tomater](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250510/cf_259/ugnsrostade_tomater.jpg)
Ingredienser
10 portioner
400 g körsbärstomater på kvist
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi140 KJ / 33 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater2 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Tillsatte vitlök, persilja och ersatte balsamvinäger (hade ingen hemma) med äppelcidervinäger. Har gjort dessa tomater vid flera olika tillfällen och är omtyckta.
Charlotta
2024-06-28Enkelt och gott!
Marianne
2023-08-06