Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ugnsrostade tomater

(4)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ugnsrostade körsbärstomater på kvist är ett lika gott som vackert tillbehör till såväl fågel, fisk som kött. Olivolja och balsamvinäger ger dem en touch av medelhav.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg körsbärstomater på kvist i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Rosta i ugnen 15–20 minuter, tills tomaterna mjuknat.
  3. Låt svalna och förvara i kylen. Ta fram i god tid före servering.