Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
3 msk smör
1/2 dl riven färsk pepparrot
1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Smörsås

1 schalottenlök
150 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
1 msk pepparrotsvisp
salt

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Marie

2020-04-11

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sellerisallad med äpple och pepparrot
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade jordärtskockor med pepparot
Betyg 2 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad