Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

5
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6
1 rotselleri (à ca 800 g)
3 msk smör
1/2 dl riven färsk pepparrot
1/2 dl riven parmesan

Smörsås

1 schalottenlök
150 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
1 msk pepparrotsvisp
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Marie

2020-04-11

Supergott!