Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
3 msk smör
1/2 dl riven färsk pepparrot
1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Smörsås
1 schalottenlök
150 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
1 msk pepparrotsvisp
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Supergott!
Marie
2020-04-11