Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
3 msk smör
1/2 dl riven färsk pepparrot
1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Smörsås

1 schalottenlök
150 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 msk äppelcidervinäger
1 msk pepparrotsvisp
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Marie

2020-04-11

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med svamp och äppelvinägrett
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sellerischnitzel med äppelsallad och solrosfrön
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad Rotselleri med getyoghurt, vattenkrasse och sikrom
Betyg 3.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga