Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

4
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6
1
rotselleri (à ca 800 g)
3 msk
smör
1/2 dl
riven färsk pepparrot
1/2 dl
riven parmesanost

Smörsås

1
schalottenlök
150 g
smör
1 dl
torrt vitt vin
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
pepparrotsvisp
-
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Marie

4/11/2020

Supergott!

Testa liknande recept