Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6
1   rotselleri (à ca 800 g)
3 msk  smör
1/2 dl  riven färsk pepparrot
1/2 dl  riven parmesan

Smörsås

1   schalottenlök
150 g  smör
1 dl  torrt vitt vin
1 msk  äppelcidervinäger
1 msk  pepparrotsvisp
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Marie

2020-04-11

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig rotselleri- och endivesallad med ägg
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga