Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Rostad rotselleri är ett magiskt gott tillbehör till en buffé. Tillsammans med krämig smörsås, riven pepparrot och parmesan blir rotsellerin ett perfekt inslag till påskbord, vårbuffé eller helgmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4-6 portioner
1   rotselleri (à ca 800 g)
3 msk  smör
1/2 dl  riven färsk pepparrot
1/2 dl  riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Smörsås

1   schalottenlök
150 g  smör
1 dl  torrt vitt vin
1 msk  äppelcidervinäger
1 msk  pepparrotsvisp
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i pepparrotsvispen. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Marie

2020-04-11

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sellerisallad med äpple och pepparrot
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiskaka med bacon och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw med rödkål
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatsallad med svenska smaker
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga