Västerbottensostpaj på filodeg
Högtidernas mest efterlängtade paj är troligen en klassisk Västerbottensostpaj som i detta recept görs på filodeg. Pajen blir extra krispig men har fortfarande den goda, välbekanta smaken av Västerbottensost. Servera pajen med en härlig romröra gjord på äpple, rödlök och löjrom.
Ingredienser
8 bufféportioner
Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost
Filodeg
25 g smör
3 ark filodeg
Romröra
1 äpple
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
2 dl crème fraiche
75 g stenbitsrom eller löjrom
För alla
Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde, mjölk, smör och crème fraiche.
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1486 KJ / 355 kCal
Fett28 g
Salt1.28 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g
Kommentarer
Underbar gott med romröra!
Claudia
2024-08-19Absolut värt att göras igen. 🎖️🎖️🎖️🎖️🎖️
Maria
2023-07-03En favorit!
Åsa
2023-04-29