Västerbottensostpaj på filodeg

Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat
7
Västerbottensostpaj på filodeg

Högtidernas mest efterlängtade paj är troligen en klassisk Västerbottensostpaj som i detta recept görs på filodeg. Pajen blir extra krispig men har fortfarande den goda, välbekanta smaken av Västerbottensost. Servera pajen med en härlig romröra gjord på äpple, rödlök och löjrom.

Västerbottensostpaj på filodeg

Ingredienser

8 bufféportioner

Fyllning

3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost

Filodeg

25 g smör
3 ark filodeg

Romröra

1 äpple
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
2 dl crème fraiche
75 g stenbitsrom eller löjrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Underbar gott med romröra!

Claudia

2024-08-19

Absolut värt att göras igen. 🎖️🎖️🎖️🎖️🎖️

Maria

2023-07-03

En favorit!

Åsa

2023-04-29

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi1486 KJ / 355 kCal
Fett28 g
Salt1.28 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Filodegspaj med Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Burek med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatistapas med rom
Betyg 2.6 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga