Ugnsbakad lax med svamp och dill

Lax i ugn är en rätt man aldrig tröttnar på! Prova att tillaga den som i det här receptet - på riktigt låg värme, ca 100°C till en innertemperatur på 40°C. Då blir den ännu saftigare och supersmarrig även dagen efter.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är inkl. bulgur.
Energi2606 KJ / 622 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater31 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stVi tycker det är mycket gott med lax och mycket grönsaker till och nyttigt framförallt.
Elsa
Plastfolie i ugn verkar lite dumt. Är det månne ugnsfolie som menas?
Magdalena
Hej! Plastfolie för ugn finns och funkar pga den låga värmen. Men ok att ta annat också. Hälsningar Michelle
ICA-köket