Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni
En lyxig förrätt är denna laxpasta med risoni och läcker Norsk fjordörret. Koka risoni med omsorg och vänd ner laxen just innan servering så att den behåller sin härliga textur och smak.
Ingredienser
4 portioner
100 g fjordörret, norsk regnbågslax
1/2 schalottenlök
1/2 morot
100 g risonipasta
1 msk smör
2 msk vitvinsvinäger
2 dl kycklingbuljong
salt och peppar
ca 1 - 1 1/2 msk citronsaft
1/2 dl matlagningsgrädde
Till garnering
färsk dill eller ärtskott
ev laxrom
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och matlagningsgrädde.
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfritt ersättnignsalternativ.
Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi814 KJ / 183 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein10 g
Kommentarer