Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

En lyxig förrätt är denna laxpasta med risoni och läcker Norsk fjordörret. Koka risoni med omsorg och vänd ner laxen just innan servering så att den behåller sin härliga textur och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i tärningar. Finhacka schalottenlök och skär morot i små tärningar.
  2. Stek schalottenlök, morot och risoni i smör tills schalottenlöken är mjuk. Häll i vitvinsvinäger och reducera tills det är några droppar kvar. Häll i lite kycklingbuljong i taget, och låt risonin koka upp varje gång innan du häller i mer buljong. 
  3. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt grädde och koka tills du fått en bra krämig konsistens.
  4. Lägg i kuberna av fjordörret och låt koka i 1 minut innan servering. 
  5. Till garnering: Garnera med färska örter och ev laxrom, servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och matlagningsgrädde.
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfritt ersättnignsalternativ.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g fjordörret, norsk regnbågslax
  • 1/2 schalottenlök
  • 1/2 morot
  • 100 g risonipasta
  • 1 msk smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • ca 1 1/2 msk citronsaft
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
Till garnering
  • färsk dill eller ärtskott
  • ev laxrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 814 kJ / 183 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept