Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

0
0
Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

En lyxig förrätt är denna laxpasta med risoni och läcker Norsk fjordörret. Koka risoni med omsorg och vänd ner laxen just innan servering så att den behåller sin härliga textur och smak.

Skriv ut
Fjordörret, norsk regnbågslax med risoni

Ingredienser

4 portioner
100 g
fjordörret, norsk regnbågslax
1/2
schalottenlök
1/2
morot
100 g
risonipasta
1 msk
smör
2 msk
vitvinsvinäger
2 dl
kycklingbuljong
-
salt och peppar
ca 1 - 1 1/2 msk
citronsaft
1/2 dl
matlagningsgrädde

Till garnering

färsk dill eller ärtskott
ev laxrom

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och risonin.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och matlagningsgrädde.
Gör mjölkprteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfritt ersättnignsalternativ.

Receptet är från norskfisk.se. Fotograf: Tom Haga.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 814 KJ / 183 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 21 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept