UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax och grön sås med kapris

Stekt lax kan man variera i oändlighet tack vare att det passar med så många olika tillbehör, så som här med en grön sås. Den gröna såsen får sin smak och färg av kapris och sallad, och krämighet med hjälp av en havrebaserad fraiche. Ät sedan såsen ihop med laxen och potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Grön sås: Skär salladen grovt och mixa den med fraiche, kapris, senap, pressad saft från citronen och pressad vitlök i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär laxen i portionsbitar och stek dem i en stekpanna i oljan tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Salta och peppra.
  4. Dela tomaterna.
  5. Servera laxen med potatis, sås och tomater.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Grön sås
  • 1 huvudsallad
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • saften av 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g tomatmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2703 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept