Stekt lax och grön sås med kapris
Stekt lax kan man variera i oändlighet tack vare att det passar med så många olika tillbehör, så som här med en grön sås. Den gröna såsen får sin smak och färg av kapris och sallad, och krämighet med hjälp av en havrebaserad fraiche. Ät sedan såsen ihop med laxen och potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Grön sås
1 huvudsallad
2 dl havrebaserad fraiche
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
saften av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
600 g laxfilé
2 tsk rapsolja
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2703 KJ / 646 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte lax! Fick en fisk som heter rödstrimma? Såsen smaklös.
Madelen
2021-11-11Enkel och bra mat med möjligheter till förändringar om man vill.
Nikola
2021-08-05Gott, gjorde laxen hel i ugn istället tillsammans med tomaterna.
Marcus
2020-11-10