Stekt lax och grön sås med kapris

6
3 Klimatsmart
Stekt lax och grön sås med kapris

Stekt lax kan man variera i oändlighet tack vare att det passar med så många olika tillbehör, så som här med en grön sås. Den gröna såsen får sin smak och färg av kapris och sallad, och krämighet med hjälp av en havrebaserad fraiche. Ät sedan såsen ihop med laxen och potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Stekt lax och grön sås med kapris

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Grön sås

1
huvudsallad
2 dl
havrebaserad fraiche
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
saften av 1/2
citron
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
600 g
laxfilé
2 tsk
rapsolja
250 g
tomatmix

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Nikola

2021-08-05

Enkel och bra mat med möjligheter till förändringar om man vill.

Marcus

2020-11-10

Gott, gjorde laxen hel i ugn istället tillsammans med tomaterna.

Henrik

2020-11-10

Makalöst god sås!

Näringsvärde per portion

Energi 2703 KJ / 646 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept