Grillad lax och sparris med salsa verde
Få saker blir så gott som lax på grillen. Som här; i lyxigt sällskap av somrig färskpotatis och grillade grönsaker. Söta romanticatomater, citron och sparris gör sig perfekt efter en vända på glöden. Sist men inte minst - mixa ihop en skönt grön salsa verde på färska örter och servera, gärna med grillat surdegsbröd.
Ingredienser
4 portioner
Salsa verde
1 vitlöksklyfta
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 huvudsallad
1 msk kapris
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 tsk vinäger (gärna vitvinsvinäger)
Grönsaker
12 gröna sparrisar
1 citron
1 msk olja
200 g romanticatomater
4 portionsbitar laxfilé (à 150 g)
Till servering
kokt färskpotatis
grillat surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.
Energi2973 KJ / 710 kCal
Fett49 g
Salt2.43 g
Kolhydrater27 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och lättlagat ! Man kan öka vitlöksmängden ! ☺
Charlotte
2022-06-25Är det persilja i receptet? Ser ut som dill på bilden.
Mikael
2021-07-13Hej Mikael! Du har helt rätt, det är dill på bilden men det är persilja i salsa verden i receptet. Vi har nu lagt till det som ett tips att toppa rätten med dill eller valfri ört. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20Bra recept att följa och smakade mycket gott! Mina gäster var mycket nöjda!
Bodil
2021-04-02