Grillad lax och sparris med salsa verde

15
3 Klimatsmart
Grillad lax och sparris med salsa verde

Få saker blir så gott som lax på grillen. Som här; i lyxigt sällskap av somrig färskpotatis och grillade grönsaker. Söta romanticatomater, citron och sparris gör sig perfekt efter en vända på glöden. Sist men inte minst - mixa ihop en skönt grön salsa verde på färska örter och servera, gärna med grillat surdegsbröd.

Skriv ut
Grillad lax och sparris med salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

1
vitlöksklyfta
1
kruka gräslök
1
kruka persilja
1
huvudsallad
1 msk
kapris
1 dl
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
2 tsk
vinäger (gärna vitvinsvinäger)

Grönsaker

12
gröna sparrisar
1
citron
1 msk
olja
200 g
romanticatomater
4
portionsbitar laxfilé (à 150 g)

Till servering

kokt färskpotatis
grillat surdegsbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Benny

10/24/2020

W sw2w2w2323

David

8/3/2020

Vinäger? Vad för vinäger?

Redaktionen ICAse

8/6/2020

Hej David! Ursäkta sent svar. Det går bra med vilken vinäger som helst men gärna vitvinsvinäger då den inte färgar av sig salsan. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Natalie

6/3/2018

Vad är "1 huvudsallad"? Ska det vara i salsan?

Redaktionen ICAse

6/4/2018

Hej Natalie! Det är en "vanlig" sallad och den ska med i punkt 2 i Salsa verden. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2973 KJ / 710 kCal
Fett 49 g
Salt 2.43 g
Kolhydrater 27 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept