Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

Salsa verde är en enkel och god örtsås som passar bra till kött, fisk och grillat. I detta recept gör den du den av bland annat citron, persilja, sallad, vitlök, kapris och dijonsenap. Servera tillsammans med nykokt potatis, inkokt lax och sparris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lax: Skär fisken i fyra jämna portionsbitar och lägg dem i en liten, djup form med hög kant.
  4. Koka upp vatten, vinäger, salt, pepparkorn och lagerblad. Häll vätskan över fisken och täck formen med plast- eller aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Salsa verde: Pressa saften ur citronen. Grovhacka persiljan, mixa den, salladen och citronsaften i en matberedare. Tillsätt pressad vitlök, kapris och senap. Droppa i oljan under mixning och späd till sist ut med vatten. Mixa slät.
  6. Dela sparrisen och koka den med potatisen de sista minuterna.
  7. Servera nykokt potatis med inkokt lax, salsa verde och sparris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g grön sparris
Lax
  • ca 600 g färsk laxfilé
  • 1 l vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • 10 pepparkorn
  • 3 lagerblad
Salsa verde
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 huvudsallad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2463 kJ / 588 kCal