Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis
Salsa verde är en enkel och god örtsås som passar bra till kött, fisk och grillat. I detta recept gör den du den av bland annat citron, persilja, sallad, vitlök, kapris och dijonsenap. Servera tillsammans med nykokt potatis, inkokt lax och sparris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g grön sparris
Lax
ca 600 g färsk laxfilé
1 l vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 msk salt
10 pepparkorn
3 lagerblad
Salsa verde
1 citron
1 kruka persilja
1/2 huvudsallad
2 vitlöksklyftor
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
1/2 dl olja
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 588 kCal
Fett29.4 g
Kolhydrater43.3 g
Protein34.5 g
Kommentar
Kanongott! Salsa verden är fantastiskt god och ger en syrlighet som passar riktigt fint till övriga ingredienser.
Caroline
2014-06-17