Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

14
1
Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

Salsa verde är en enkel och god örtsås som passar bra till kött, fisk och grillat. I detta recept gör den du den av bland annat citron, persilja, sallad, vitlök, kapris och dijonsenap. Servera tillsammans med nykokt potatis, inkokt lax och sparris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2014

Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g grön sparris

Lax

ca 600 g färsk laxfilé
1 l vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 msk salt
10 pepparkorn
3 lagerblad

Salsa verde

1 citron
1 kruka persilja
1/2 huvudsallad
2 vitlöksklyftor
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
1/2 dl olja
1 dl vatten

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Caroline

2014-06-17

Kanongott! Salsa verden är fantastiskt god och ger en syrlighet som passar riktigt fint till övriga ingredienser.

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 588 kCal
Fett 29.4 g
Kolhydrater 43.3 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden