Pasta med salsa verde och kyckling

13
0 Klimatsmart
Pasta med salsa verde och kyckling

På menyn står en pasta med salsa verde och kyckling för smakerna. Den lena och söta honungen blandas med sojan som sedan hälls över kycklingen innan den steks färdigt i ugnen. Servera med pastan som rörts ihop med salsa verde, ett självklart tillbehör till denna rätt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Pasta med salsa verde och kyckling

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

1
huvudsallad
1/2
kruka basilika
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
2 msk
olivolja
2 msk
vatten
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar

Grönsaker

1
rödlök
3
tomater
1 dl
svarta oliver

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olivolja
1 msk
soja
1 msk
honung

Till servering

4
port pasta (gärna fullkorn)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2317 KJ / 554 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept