Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

En god ugnsbakad lax, som med de rostade grönsakerna fänkål, tomat och zucchini blir en färgklick på tallriken. Smaken förstärks ytterligare med den hemmagjorda salsa verden baserad på vitlök, gräslök, kapris och persilja. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
1 fänkål
1 zucchini
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller bulgur

Salsa verde

2 vitlöksklyftor
4 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 msk vatten
juicen av 1/2 citron
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2883 KJ / 689 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad fisk med tomatsalsa
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Confitbakad lax med torkade tomater och jordärtskockspuré
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Smördegsinbakad lax med ingefärsyoghurt och fänkålssallad
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Salsa verde
Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Picklessalsa
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad