Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

En god ugnsbakad lax, som med de rostade grönsakerna fänkål, tomat och zucchini blir en färgklick på tallriken. Smaken förstärks ytterligare med den hemmagjorda salsa verden baserad på vitlök, gräslök, kapris och persilja. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
1 fänkål
1 zucchini
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller bulgur

Salsa verde

2 vitlöksklyftor
4 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 msk vatten
juicen av 1/2 citron
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2883 KJ / 689 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad fisk med tomatsalsa
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salsa verde
    Betyg 4.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklessalsa
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvre med dadelsalsa
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad