Hamburgare med tomat- och majssalsa och ugnsbakad lök
Salsa förstärkt med extra majs, tomat och lime är toppen som tillbehör till en nystekt hamburgare. Den ugnsrostade rödlöken ger en fin smakbrytning med lite sötma till den hetare salsan. Ett lätt sätt att få med lite extra grönsaker till favoritburgaren.
Ingredienser
4 portioner
4 rödlökar
1 msk olivolja
salt och peppar
2 tomater
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
1 dl majskorn
1 förp salsasås (à ca 300 g)
1 lime
4 st hamburgare
Till servering
hamburgerbröd
sallad
För alla
Kontrollera ingredienserna i hamburgaren och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 594 kCal
Fett32.1 g
Kolhydrater47.4 g
Protein26.2 g
Kommentarer