Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med tomat- och majssalsa och ugnsbakad lök

Salsa förstärkt med extra majs, tomat och lime är toppen som tillbehör till en nystekt hamburgare. Den ugnsrostade rödlöken ger en fin smakbrytning med lite sötma till den hetare salsan. Ett lätt sätt att få med lite extra grönsaker till favoritburgaren.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och dela rödlöken i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt majsen rinna av. Blanda grönsakerna med salsan.  Smaksätt med salt, peppar och några droppar lime.
  4. Stek eller grilla hamburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera hamburgarna i hamburgerbröd med salsan, rödlök och sallad.

För alla

Kontrollera ingredienserna i hamburgaren och salsan. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl majskorn
  • 1 förp salsasås (à ca 300 g)
  • 1 lime
  • 4 st hamburgare
Till servering
  • hamburgerbröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2488 kJ / 594 kCal