Salsa verde

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
5
Salsa verde

Skönt grön sås, så kallad salsa verde, med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Persilja står för färgen. Gott till både fågel, fisk och kött.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Salsa verde

Ingredienser

10 portioner
2 dl  plockad persilja
4   sardeller i olja
2   skalade vitlöksklyftor
4 msk  kapris
3 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  olivolja
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Till Jonathan som undrade om tomatillos, detta är en italiensk salsa verde, inte en mexikansk. En mexikansk salsa verde är en het sås med just tomatillos, som även ofta värma under tillagningen, men en italiensk salsa verde, eller ”grön sås”, är en kall grön sås som detta recept.

Lena

2023-02-09

Så god sås!! Den passar fint till grillad kyckling och till fisk/skaldjur.

Mirjam

2023-01-29

Rud Otroligt enkelt och gott. Blir även en färgklick på tallriken.

Rud erik geier

2022-09-10

Testa liknande recept

Salsa verde med grönsallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Primörer med salsa verde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklessalsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortillas med korvpytt och salsa verde
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frisk äppelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarpasta med salsa verde och lufttorkad skinka
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga