Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Salsa verde

Skönt grön sås, s k salsa verde, med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Persilja står för färgen. Gott till både fågel, fisk och kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 1–3 dagar före festen: Grovmixa persilja, sardeller, vitlök och kapris med stavmixer eller i matberedare. Blanda med citronjuice och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylen.
  2. 30 minuter före servering: Lägg upp såsen i en skål.
  3. Servera gärna till Honungskyckling och Potatissallad med basilikavinägrett.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl plockad persilja
  • 4 sardeller i olja
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 4 msk kapris
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!