Salsa verde

Skönt grön sås, så kallad salsa verde, med sälta från sardeller och pigg syra från citron. Persilja står för färgen. Gott till både fågel, fisk och kött.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ingredienser
10 portioner
2 dl plockad persilja
4 sardeller i olja
2 skalade vitlöksklyftor
4 msk kapris
3 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
svartpeppar
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Till Jonathan som undrade om tomatillos, detta är en italiensk salsa verde, inte en mexikansk. En mexikansk salsa verde är en het sås med just tomatillos, som även ofta värma under tillagningen, men en italiensk salsa verde, eller ”grön sås”, är en kall grön sås som detta recept.
Lena
2023-02-09Så god sås!! Den passar fint till grillad kyckling och till fisk/skaldjur.
Mirjam
2023-01-29Rud Otroligt enkelt och gott. Blir även en färgklick på tallriken.
Rud erik geier
2022-09-10