Chèvre med dadelsalsa

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Chèvre med dadelsalsa

Denna smarriga dadelsalsa gör du snabbt av fänkål och dadlar som blandas med apelsin, vinäger och olja. Lägg din salsa med söt ton på tallrikar och toppa med en skiva chevréost före du dekorerar med vackra valnötter och lite timjan.

Chèvre med dadelsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål
8 dadlar (8 st motsvarar ca 125 g)
1 apelsin
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
4 skivor chèvre (à ca 50 g)

Garnering

4 valnötskärnor
ev timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Getostfyllda dadlar med bacon
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvredadlar i ugn
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpernickel med plommonmarmelad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fyllda dadlar med nötsmör
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga