Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvre med dadelsalsa

Denna smarriga dadelsalsa gör du snabbt av fänkål och dadlar som blandas med apelsin, vinäger och olja. Lägg din salsa med söt ton på tallrikar och toppa med en skiva chevréost före du dekorerar med vackra valnötter och lite timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och finstrimla fänkålen. Kärna ur och hacka dadlarna. Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda apelsinsaft och -skal med vinäger, olja, salt och peppar. Vänd ner fänkål och dadlar. Fördela salsan på tallrikar. Lägg en skiva chèvre på salsan.
  3. Garnera med valnötskärnor och ev timjankvistar och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten fänkål
  • 8 dadlar (8 st motsvarar ca 125 g)
  • 1 apelsin
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 4 skivor chèvre (à ca 50 g)
Garnering
  • 4 valnötskärnor
  • ev timjankvistar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden