Chèvre med dadelsalsa

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Chèvre med dadelsalsa

Denna smarriga dadelsalsa gör du snabbt av fänkål och dadlar som blandas med apelsin, vinäger och olja. Lägg din salsa med söt ton på tallrikar och toppa med en skiva chevréost före du dekorerar med vackra valnötter och lite timjan.

Chèvre med dadelsalsa

Ingredienser

4 portioner
1   liten fänkål
8   dadlar (8 st motsvarar ca 125 g)
1   apelsin
1/2 msk  rödvinsvinäger
1 msk  olja
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar
4   skivor chèvre (à ca 50 g)

Garnering

4   valnötskärnor
ev timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Fransk valnötssallad
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvredadlar i ugn
Betyg 2.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostfyllda dadlar med bacon
Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpernickel med plommonmarmelad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fjärilskotlett med nektarinsalsa och getost
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga