Chèvre med dadelsalsa

2
0
Chèvre med dadelsalsa

Denna smarriga dadelsalsa gör du snabbt av fänkål och dadlar som blandas med apelsin, vinäger och olja. Lägg din salsa med söt ton på tallrikar och toppa med en skiva chevréost före du dekorerar med vackra valnötter och lite timjan.

Chèvre med dadelsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål
8 dadlar (8 st motsvarar ca 125 g)
1 apelsin
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
4 skivor chèvre (à ca 50 g)

Garnering

4 valnötskärnor
ev timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1680 KJ / 400 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden