Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

En god ugnsbakad lax, som med de rostade grönsakerna fänkål, tomat och zucchini blir en färgklick på tallriken. Smaken förstärks ytterligare med den hemmagjorda salsa verden baserad på vitlök, gräslök, kapris och persilja. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
1   fänkål
1   zucchini
250 g  körsbärstomater
1 msk  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  peppar
4   port ris eller bulgur

Salsa verde

2   vitlöksklyftor
4 msk  hackad gräslök
3 msk  hackad persilja
2 msk  kapris
3 msk  olivolja
2 msk  vatten
juicen av 1/2   citron
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris och servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Riv gärna citronskalet innan du pressar ut juicen och strö över grönsakerna vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2883 KJ / 689 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad fisk med tomatsalsa
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsa verde
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Hamburgare med tomat- och majssalsa och ugnsbakad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklessalsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre med dadelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga