Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde
En god ugnsbakad lax, som med de rostade grönsakerna fänkål, tomat och zucchini blir en färgklick på tallriken. Smaken förstärks ytterligare med den hemmagjorda salsa verden baserad på vitlök, gräslök, kapris och persilja. Servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé (à ca 140 g)
1 fänkål
1 zucchini
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris eller bulgur
Salsa verde
2 vitlöksklyftor
4 msk hackad gräslök
3 msk hackad persilja
2 msk kapris
3 msk olivolja
2 msk vatten
juicen av 1/2 citron
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris och servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Riv gärna citronskalet innan du pressar ut juicen och strö över grönsakerna vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2883 KJ / 689 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater62.3 g
Protein34.9 g
Kommentarer