Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad fisk med tomatsalsa

Ugnsbakad fisk är supergott. Lägger du dessutom till en het tomatsalsa till fisken så kommer smaklökarna att dansa ännu mer! Servera fisken och salsan tillsammans med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vik fiskbitarna om de är långa och smala och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll över vatten eller matlagningsvin och ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter.
  4. Blanda salsa, honung och timjan. Dela, kärna ur, skala och skiva avokadon.
  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Lägg på avokadoskivor. Skeda över salsan. Garnera med citronklyftor och eventuellt timjankvistar.
  6. Servera med ris och grönsallad.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé, t ex hälle- eller sejfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten eller vitt matlagningsvin
  • 1 burk mild salsa (à 350 g)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 avokado
Till servering
  • 1 citron
  • ev några timjankvistar
  • ris
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2202 kJ / 527 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden