Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Ugnsbakad lax med rostade grönsaker

Ont om middagsinspiration? Prova vårt recept på ugnsbakad lax med rostade grönsaker. Hur smidigt som helst och minimalt med disk, eftersom allt lagas i en och samma form.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj potatis och zucchini. Halvera potatisen, skär zucchinin i skivor. Skala och klyfta löken.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med vitlök, persilja, olja, 2 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter.
  4. Krydda laxen med 1 krm salt och ½ krm peppar (för 1 port). Ta ut formen och lägg laxen på grönsakerna. Ställ in ytterligare ca 10 minuter.
  5. Till servering: Servera gärna med en god sallad och citronklyfta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad och citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 små potatisar (3 st motsvarar ca 150 g)
  • 100 g zucchini
  • 1 liten rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • ca 150 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • sallad
  • citronklyftor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2754 kJ / 657 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept