Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestofyllda schnitzlar med zucchininudlar

Pestofyllda schnitzlar med zucchininudlar är lika gott som det låter. Det möra köttet blir hissnande gott av den nötiga peston. Zucchininudlarna är utsökta och ger rätten en fräck karaktär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut köttskivorna och krydda dem med salt och peppar. Bred ca 1 tsk pesto på varje skiva och vik ihop. Salta och peppra.
  2. Vänd "paketen" i vetemjöl och stek dem 3-4 minuter på varje sida i en het lättoljad stekpanna.
  3. Ansa och skölj zucchinin. Gör "nudlar" genom att skala den runt om med en potatisskalare.
  4. Skölj tomaterna och torka dem lätt med en handduk.
  5. Stek tomaterna och zucchininudlarna i en het stekpanna med olivolja 2-3 minuter. Salta och peppra. Servera schnitzlarna med grönsakerna, citronklyftor och spaghetti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor tunt skivat skinkinnanlår eller bogfläsk (8 skivor motsvarar ca 500 g)
  • 1/2 dl pesto
  • 1/2 dl vetemjöl
  • olja till stekning
  • 1 liten zucchini
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • citronklyftor
  • 350 g spaghetti
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2942 kJ / 703 kCal