Lax med sumak och limeyoghurt

2
0
Lax med sumak och limeyoghurt

Sumak kommer från mellanöstern och har en syrlighet och sälta som passar väldigt bra till lax. Limeyoghurten till med sin runda och söta smak från honungen balanserar upp rätten. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Lax med sumak och limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé
1 msk
olja
2 msk
sumak
1/2 tsk
salt

Limeyoghurt

1
lime (skal till yoghurten och saft till salladen)
2 dl
matyoghurt
1 msk
flytande honung
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn
1
zucchini (à ca 300 g)
65 g
babyspenat
1 msk
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen  
Gör glutenfri: byt ut sumac mot 1 msk garam masala (för 4 port) och välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2876 KJ / 685 kCal
Fett 33 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept