Lax med sumak och limeyoghurt
Sumak kommer från mellanöstern och har en syrlighet och sälta som passar väldigt bra till lax. Limeyoghurten till med sin runda och söta smak från honungen balanserar upp rätten. Servera med kokt ris och en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé
1 msk olja
2 msk sumak
1/2 tsk salt
Limeyoghurt
1 lime (skal till yoghurten och saft till salladen)
2 dl matyoghurt
1 msk flytande honung
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn
1 zucchini (à ca 300 g)
65 g babyspenat
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2876 KJ / 685 kCal
Fett33 g
Salt1.2 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
"Kontrollera noga innehållet i buljongen". Vilken buljong - vad missar jag?
Kajsa
2022-10-04Hej Kajsa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska stå kontrollera noga innehållet i sumak. Vi har nu korrigerat det. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-04