Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax

Denna ugnsbakade lax med smak av citron, dijonsenap och färska örter är en fin fiskrätt som inte är allt för avancerad. Laxfiléerna som tillagas på en bädd av havssalt blir ljuvligt saftiga och med kryddblandningen ovanpå laxen får du stora smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Täck en ugnsplåt med ett cm-tjockt lager havssalt. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på saltbädden.
  3. Rör ihop olja, citronjuice, senap, och peppar. Blanda i dill och gräslök. Fördela kryddblandningen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Till servering: Servera med citronklyftor och färska örter, färskpotatis och gärna Kall senapssås alternativt med potatisallad, se receptet Potatisallad med oliver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 kg laxfilè
  • ca 10 dl grovt havssalt
  • 1 1/2 dl olja
  • 1 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1 msk dijonsenap
  • nymalen vitpeppar
  • 2 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • citronklyftor att dekorera med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?