Ugnsbakad lax
Denna ugnsbakade lax med smak av citron, dijonsenap och färska örter är en fin fiskrätt som inte är allt för avancerad. Laxfiléerna som tillagas på en bädd av havssalt blir ljuvligt saftiga och med kryddblandningen ovanpå laxen får du stora smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 kg laxfilè
ca 10 dl grovt havssalt
1 1/2 dl olja
1 1/2 dl pressad citronjuice
1 msk dijonsenap
nymalen vitpeppar
2 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
citronklyftor att dekorera med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska prova !
Urim
2022-06-04Jag ska ha en bit (6 pers) kall ugnsbakad lax till knytis på julafton. Någon som har ett inte för somrigt recept med en inte alltför fet sås som tillbehör. Det blir mer saker på bordet.
Eva
2007-12-12Ett tips är frysta örter, finns både dill och gräslök för runt en 7kr paketet. Perfekt när det inte är säsong för örter och perfekt att ha hemma i frysen!
Marcus
2006-12-09