Erikas lätta laxpudding | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Erikas lätta laxpudding

Ett lättare recept på utsökt laxpudding. Du gör puddingen av gravad lax, potatis, zucchini, lök, dill, kvarg och mellanmjölk istället för grädde och ägg. Suverän att servera tillsammans med rättikssallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skiva potatis och zucchini tunt. Skala och skiva löken fint.
  3. Skär laxen i mindre bitar. Varva potatis, zucchini, lök, lax och dill i en smord ugnssäker form.
  4. Rör ut kvargn i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och vitpeppar. Vispa till en slät stanning. Häll den i formen. Ringla över margarin.
  5. Grädda i 45 minuter eller tills stanningen stelnat i mitten. Servera gärna tillsammans med Rättika med äpple och senapsfrö.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut kvargn mot crème fraiche. Använt laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargn mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd havre-, soja- eller risdryck i stället för mjölk och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g gravad lax
  • 7 kokta potatisar
  • 1 liten zucchini
  • 1 lök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 dl kvarg (10%)
  • 4 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 4 tsk flytande margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan