Ugnsbakad lax med ris och grönmix

2
0
Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
4
port laxfilé (à 125 g)
2 dl
crème fraiche tomat och basilika
1/2
förp grönmix (à 500 g)

Serveringsförslag

1/2
förp färsk basilika (à 30 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och blanda i tomatpesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 581 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept