Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 port laxfilé (à 125 g)
2 dl crème fraiche tomat och basilika
1/2 förp grönmix (à 500 g)
Serveringsförslag
1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.
Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer