Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg laxen i en ugnsform och bred över crème fraichen. Gratinera mitt i ugnen, tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 10 minuter.
  5. Värm grönmixen i en kastrull enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera laxen med ris och grönmix.
  7. Serveringsförslag: Hacka basilikan och strö över laxen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och blanda i tomatpesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 1/2 förp grönmix (à 500 g)
Serveringsförslag
  • 1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2433 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer