Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
4   port laxfilé (à 125 g)
2 dl  crème fraiche tomat och basilika
1/2   förp grönmix (à 500 g)

Serveringsförslag

1/2   förp färsk basilika (à 30 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och blanda i tomatpesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i ugn med basilika och tomat
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig ravioli med bresaola
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med pumpapesto och risonisallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad regnbåge med vaniljdressing
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga