Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
4   port laxfilé (à 125 g)
2 dl  crème fraiche tomat och basilika
1/2   förp grönmix (à 500 g)

Serveringsförslag

1/2   förp färsk basilika (à 30 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och blanda i tomatpesto.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig ravioli med bresaola
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blomkål med lax och basilikasås
Betyg 3.1 av 5.
491 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med basilika och sardeller på squash
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vardagslyxlax
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga