Inkokt lax med örtsås

7
1 Klimatsmart
Inkokt lax med örtsås

Att göra inkokt lax är kanske inte det vanligaste, men det borde det bli med tanke på hur gott resultatet är! Låt laxen stå 10 minuter i en varm lag för att sedan serveras med kokt potatis och en krämig örtsås med basilika som bas. Addera lite salladsblad på tallriken innan servering och middagen är redo att njutas av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Inkokt lax med örtsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Inkokt lax

600 g
laxfilé
1 l
vatten
1/2 dl
ättika 12%
1 tsk
vitpepparkorn
1/2 msk
salt

Örtsås

1/2
kruka basilika
2 dl
sojabaserad crème fraiche
1 msk
dijonsenap
1 tsk
flytande honung
-
salt
-
peppar
1/2
kruka sallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sigrid

2021-06-07

Detta var något av den godaste lax jag smakat! Så enkelt och så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2536 KJ / 606 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept