Inkokt lax med örtsås
Att göra inkokt lax är kanske inte det vanligaste, men det borde det bli med tanke på hur gott resultatet är! Låt laxen stå 10 minuter i en varm lag för att sedan serveras med kokt potatis och en krämig örtsås med basilika som bas. Addera lite salladsblad på tallriken innan servering och middagen är redo att njutas av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Inkokt lax
600 g laxfilé
1 l vatten
1/2 dl ättika 12%
1 tsk vitpepparkorn
1/2 msk salt
Örtsås
1/2 kruka basilika
2 dl sojabaserad crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
peppar
1/2 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2536 KJ / 606 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta var något av den godaste lax jag smakat! Så enkelt och så gott!
Sigrid
2021-06-07