Sotad lax med basilika- och avokadokräm

22
1
Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Otroligt god variant på lax! Ytan blir karamelliserad och knaprig, men köttet mjukt och saftigt. Basilika- och avokadosalladen med mascarpone är både fräsch och krämig.

Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Ingredienser

8 (buffé)
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
800 g skinnfri laxfilé (som har varit fryst minst 72 timmar)

Basilika- och avokadokräm

3 salladslökar
3 tomater
1 kruka basilika
3 avokador
250 g mascarpone
salt och peppar
1 citron

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarponen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera gärna med stekta citronhalvor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Christina

2022-01-04

Gott. Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1831 KJ / 441 kCal
Fett 35.1 g
Kolhydrater 9.6 g
Protein 20.7 g
Läs mer om näringsvärden