Sotad lax med basilika- och avokadokräm
Otroligt god variant på lax! Ytan blir karamelliserad och knaprig, men köttet mjukt och saftigt. Basilika- och avokadosalladen med mascarpone är både fräsch och krämig.
Ingredienser
8 bufféportioner
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
800 g skinnfri laxfilé (som har varit fryst minst 72 timmar)
Basilika- och avokadokräm
3 salladslökar
3 tomater
1 kruka basilika
3 avokador
250 g mascarpone
salt
peppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1831 KJ / 441 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater9.6 g
Protein20.7 g
Kommentarer
Hej, ska laxen vara tinad innan den sotas?
Pernilla
2023-06-21Gott. Jättegott!
Christina
2022-01-04