Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
2
Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Otroligt god variant på lax! Ytan blir karamelliserad och knaprig, men köttet mjukt och saftigt. Basilika- och avokadosalladen med mascarpone är både fräsch och krämig.

Sotad lax med basilika- och avokadokräm

Ingredienser

8 bufféportioner
3 msk råsocker
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
800 g skinnfri laxfilé (som har varit fryst minst 72 timmar)

Basilika- och avokadokräm

3 salladslökar
3 tomater
1 kruka basilika
3 avokador
250 g mascarpone
salt
peppar
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Hej, ska laxen vara tinad innan den sotas?

Pernilla

2023-06-21

Gott. Jättegott!

Christina

2022-01-04

Näringsvärde per bufféportion

Energi1831 KJ / 441 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater9.6 g
Protein20.7 g

Testa liknande recept

Sockerstekta äpplen med mascarpone och biscotti
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransskorpor med mandel och clementinmascarpone
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charkuteri på selleri med mascarpone
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakstiramisu med fruktkompott
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limetopping med mascarpone
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trifle med pepparkaka
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga