Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner
Gör din egen bönpesto till kvällens måltid! Självklara ingredienser är såklart basilika och olivolja, men som namnet antyder så rörs även bönor plus lite solroskärnor ner i mixen. Servera bönpeston med pasta och vitlöksstekta champinjoner. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 förp frysta haricots verts eller grönmix à ca 600 g
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
1/2 citron
salt
peppar
250 g färska champinjoner
1 rödlök
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 634 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mera salt... blir lite fadd i smaken
Anna
2021-04-12Ok. Lite smaklöst. Behöver mycket salt..
Ida
2021-04-07Gott men bönpeston upplevs lite tjock i konsistensen så spädde ut med mer olja/vatten.
Petra
2020-05-10