UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

Gör din egen bönpesto till kvällens måltid! Självklara ingredienser är såklart basilika och olivolja, men som namnet antyder så rörs även bönor plus lite solroskärnor ner i mixen. Du blandar sedan detta med pastan och grönmixen, och även med stekta champinjoner. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka grönmixen tillsammans med pastan de sista 2 minuterna på pastans koktid.
  2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Mixa bönor, basilika, olivolja, vatten och solrosfrön till en kräm, krydda med salt och peppar.
  4. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Stek dem i oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar.
  5. Blanda pastan och grönmixen med bönpeston och servera med stekta champinjoner och ruccola.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1/2 förp fryst grönmix à 500 g (broccoli, gröna bönor och romanesco)
  • 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 tsk salt
  • peppar
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2796 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept