Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

13
4 Klimatsmart
Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

Gör din egen bönpesto till kvällens måltid! Självklara ingredienser är såklart basilika och olivolja, men som namnet antyder så rörs även bönor plus lite solroskärnor ner i mixen. Du blandar sedan detta med pastan och grönmixen, och även med stekta champinjoner. Smaklig pasta önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna mezze maniche)
1/2
förp fryst grönmix à 500 g (broccoli, gröna bönor och romanesco)
1
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1
kruka basilika
1/2 dl
olivolja
1/2 dl
vatten
1 dl
solrosfrön
1/2 tsk
salt
-
peppar
250 g
champinjoner
2 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anna

2021-04-12

Mera salt... blir lite fadd i smaken

Ida

2021-04-07

Ok. Lite smaklöst. Behöver mycket salt..

Petra

2020-05-10

Gott men bönpeston upplevs lite tjock i konsistensen så spädde ut med mer olja/vatten.

Näringsvärde per portion

Energi 2796 KJ / 669 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 74 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept