Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

14
4 Klimatsmart
Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

Gör din egen bönpesto till kvällens måltid! Självklara ingredienser är såklart basilika och olivolja, men som namnet antyder så rörs även bönor plus lite solroskärnor ner i mixen. Servera bönpeston med pasta och vitlöksstekta champinjoner. Smaklig pasta önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Pasta med bönpesto och vitlöksstekta champinjoner

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 förp frysta haricots verts eller grönmix à ca 600 g
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 kruka basilika
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
1/2 citron
salt
peppar
250 g champinjoner
1 rödlök
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
65 g rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Receptet har uppdaterat mars 2022.

Gör så här

Tips

Stek gärna svampen med lite timjan.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anna

2021-04-12

Mera salt... blir lite fadd i smaken

Ida

2021-04-07

Ok. Lite smaklöst. Behöver mycket salt..

Petra

2020-05-10

Gott men bönpeston upplevs lite tjock i konsistensen så spädde ut med mer olja/vatten.

Näringsvärde per portion

Energi 2657 KJ / 634 kCal
Fett 29 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden