Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Laxfiléer tillagas här i ugnen, och serveras med ris och en härlig grönmix. För extra smak och färg toppa gärna laxen med basilika. En smidig vardagsrätt helt enkelt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Ugnsbakad lax med ris och grönmix

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
4 port laxfilé (à 125 g)
2 dl crème fraiche tomat och basilika
1/2 förp grönmix (à 500 g)

Serveringsförslag

1/2 förp färsk basilika (à 30 g)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inklusive basilika.
Energi2433 KJ / 581 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig ravioli med bresaola
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax i ugn med basilika och tomat
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lax med pumpapesto och risonisallad
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad regnbåge med vaniljdressing
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad