Ugnsbakad lax med råstekt blomkål
En ugnsbakad lax kanske inte är så nytt, men vi lovar dig att tillbehöret till kvällens fisk inte kommer göra dig besviken. Den råstekta blomkålen, som smaksätts med både curry och gräslök blir en riktig höjdare, och allt binds samman fint med den lena vitlöksfilen. Smaklig fisk önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksfil
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
salt
peppar
Blomkål
1 blomkål (à ca 650 g)
2 msk smör eller olja
1 msk curry eller 1 tsk spiskummin (för 4 port)
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
600 g laxfilé
4 port couscous eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3350 KJ / 800 kCal
Fett37 g
Salt1.3 g
Kolhydrater67 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott. Använde spiskummin eftersom jag inte tycker om curry.
Camilla
2023-02-19Så gott, tom jag som är dålig på matlagning fixade denna rätt. Tyvärr la jag i för mycket vitlök i såsen... det gör jag inte nästa gång☺
Sari
2023-01-11En riktig höjdare! Blomkålen blev helt fantastisk.
Amanda
2020-10-01