Stekt lax med blomkålsmos och grönt
I det här laxreceptet serveras den stekta laxen tillsammans med mos gjord på blomkål och potatis som ger en härlig smakkombination. Medan råvarorna kokas mjuka hinner du förbereda gurk- och ärtsalladen. Laxen serveras sedan med fluffigt mos och syrlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta ärtor
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
1/2 gurka
ca 600 g laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2809 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blomkålsmoset var ingen hit tyckte jag. Det hade varit godare att servera blomkålen separat ev tillsammans med en god sås
Eva
2014-11-01Barnen älskar fisk så det här var super ;-) riktigt gott och jag hade faktiskt aldrig gjort blomkålsmos förut! Tummen upp från mig o barnen
Angelika
2014-10-31