Stekt lax med blomkålsmos och grönt

14
2
Stekt lax med blomkålsmos och grönt

I det här laxreceptet serveras den stekta laxen tillsammans med mos gjord på blomkål och potatis som ger en härlig smakkombination. Medan råvarorna kokas mjuka hinner du förbereda gurk- och ärtsalladen. Laxen serveras sedan med fluffigt mos och syrlig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2014

Stekt lax med blomkålsmos och grönt

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta ärtor
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1/2 gurka
ca 600 g laxfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Eva

2014-11-01

Blomkålsmoset var ingen hit tyckte jag. Det hade varit godare att servera blomkålen separat ev tillsammans med en god sås

Angelika

2014-10-31

Barnen älskar fisk så det här var super ;-) riktigt gott och jag hade faktiskt aldrig gjort blomkålsmos förut! Tummen upp från mig o barnen �

Näringsvärde per portion

Energi 2809 KJ / 671 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden