Rostad blomkål och kyckling med currydipp
Mmm! Det säger vi till den här rätten. Kryddad blomkål som får rostas i ugnen samtidigt som en currydipp rörs ihop och kyckling steks i smör. Till det serveras couscous och färska tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
1 blomkål (à ca 650 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk spiskummin
2 dl smetana
2 tsk curry
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
4 couscous
600 g snabbfiléer av kyckling
1/2 msk smör eller olja
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3014 KJ / 717 kCal
Fett28 g
Salt1.3 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jätteenkelt och fantastiskt gott. Hönsbuljong i couscousen och spiskummin även på kycklingen.
Anette
2022-04-08