Ugnsbakad lax med pak choisallad
Laxen sköter sig själv i ugnen och under tiden fixar du pak choisalladen med rädisor som får sin smak av chili, ingefära och soja. Servera laxen med riset, pak choisalladen och limeyoghurten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Limeyoghurt
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
skal av 1 lime
salt
peppar
Pak choi
250 g pak choi
1 förp rädisor (à 125 g)
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
limesaft
1 tsk honung
1 msk smör
2 msk japansk soja
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2827 KJ / 675 kCal
Fett34 g
Salt3.34 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, snabbt och enkelt att tillaga!
Terese
2022-01-10Pak choisalladen har vi gjort flera gånger nu, så himla god. Passar till det mesta grillat.
Jennie
2021-06-02En ny favorit, helt klart! Jag hade inte chili hemma, men tog sambal oelek istället och det fungerade bra 👌🏼
Anna-stina
2020-06-12