Ugnsbakad lax med pak choisallad

22
5
Ugnsbakad lax med pak choisallad

Laxen sköter sig själv i ugnen och under tiden fixar du pak choisalladen med rädisor som får sin smak av chili, ingefära och soja. Servera laxen med riset, pak choisalladen och limeyoghurten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ugnsbakad lax med pak choisallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Limeyoghurt

1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
skal av 1 lime
salt
peppar

Pak choi

250 g pak choi
1 förp rädisor (à 125 g)
1 röd chili
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
limesaft
1 tsk honung
1 msk smör
2 msk japansk soja

Lax

4 port laxfilé (à 125 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Terese

2022-01-10

Gott, snabbt och enkelt att tillaga!

Jennie

2021-06-02

Pak choisalladen har vi gjort flera gånger nu, så himla god. Passar till det mesta grillat.

Anna-stina

2020-06-12

En ny favorit, helt klart! Jag hade inte chili hemma, men tog sambal oelek istället och det fungerade bra 👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2827 KJ / 675 kCal
Fett 34 g
Salt 3.34 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden