Ugnsbakad lax med pak choisallad

21
4
Ugnsbakad lax med pak choisallad

Laxen sköter sig själv i ugnen och under tiden fixar du pak choisalladen med rädisor som får sin smak av chili, ingefära och soja. Servera laxen med riset, pak choisalladen och limeyoghurten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ugnsbakad lax med pak choisallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Limeyoghurt

1/2
ask gräslök (à 20 g)
2 dl
matyoghurt
skal av 1
lime
-
salt
-
peppar

Pak choi

250 g
pak choi
1
förp rädisor (à 125 g)
1
röd chili
1 msk
riven ingefära
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
-
limesaft
1 tsk
honung
1 msk
smör
2 msk
japansk soja

Lax

4
port laxfilé (à 125 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Jennie

2021-06-02

Pak choisalladen har vi gjort flera gånger nu, så himla god. Passar till det mesta grillat.

Anna-stina

2020-06-12

En ny favorit, helt klart! Jag hade inte chili hemma, men tog sambal oelek istället och det fungerade bra 👌🏼

Kevin

2020-05-17

Galet gott

Näringsvärde per portion

Energi 2827 KJ / 675 kCal
Fett 34 g
Salt 3.34 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept