UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakad lax med nudelwok

Ugnsbakad lax är perfekt att laga när man vill att maten nästan ska sköta sig själv! Toppa den med sesamfrön så får du både en trevligare syn- och smakupplevelse. Här äts laxen tillsammans med en nudelwok med paprika och solrosskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva rödlöken.
  5. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och strö på sesamfrö.
  6. Sätt in fisken mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 54°C.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.  
  8. Häll av nudlarna och låt de ligga kvar i durkslaget. Häll teriyakisåsen i kastrullen och värm den tillsammans med paprikan och löken.  
  9. Vänd ner nudlarna i kastrullen.
  10. Servera laxen med nudlar och solrosskott.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 250 g äggnudlar
  • 300 ml teriyakisås
  • 100 g solrosskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 2586 kJ / 618 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept