Ugnsbakad lax med nudelwok
Ugnsbakad lax är perfekt att laga när man vill att maten nästan ska sköta sig själv! Toppa den med sesamfrön så får du både en trevligare syn- och smakupplevelse. Här äts laxen tillsammans med en nudelwok med paprika och solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 rödlök
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
1 msk sesamfrö
250 g äggnudlar
300 ml teriyakisås
100 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2586 KJ / 618 kCal
Fett22 g
Salt5.8 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för mycket teriyakisås, rekommenderar att ta den till maten istället för att blanda den med nudlarna. Annars gott!
Marielle
2021-11-09Hittar ingen teriyakisås som är glutenfri så det borde stå under ”För alla”
Michael
2021-05-26Tack Michael för din kommentar. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så räknas teriyakimarinaden som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-27En ny favorit rätt!
Frida
2021-03-21