Ugnsbakad lax med nudelwok

15
6
Ugnsbakad lax med nudelwok

Ugnsbakad lax är perfekt att laga när man vill att maten nästan ska sköta sig själv! Toppa den med sesamfrön så får du både en trevligare syn- och smakupplevelse. Här äts laxen tillsammans med en nudelwok med paprika och solrosskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Ugnsbakad lax med nudelwok

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 rödlök
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
1 msk sesamfrö
250 g äggnudlar
300 ml teriyakisås
100 g solrosskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Marielle

2021-11-09

Alldeles för mycket teriyakisås, rekommenderar att ta den till maten istället för att blanda den med nudlarna. Annars gott!

Michael

2021-05-26

Hittar ingen teriyakisås som är glutenfri så det borde stå under ”För alla”

Redaktionen ICAse

2021-05-27

Tack Michael för din kommentar. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så räknas teriyakimarinaden som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Ulrika

Frida

2021-03-21

En ny favorit rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2586 KJ / 618 kCal
Fett 22 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 64 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden