Ugnsbakad lax med nudelwok
![Ugnsbakad lax med nudelwok](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215278/cf_259/ugnsbakad_lax_med_nudelwok.jpg)
Ugnsbakad lax är perfekt att laga när man vill att maten nästan ska sköta sig själv! Toppa den med sesamfrön så får du både en trevligare syn- och smakupplevelse. Här äts laxen tillsammans med en nudelwok med paprika och solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
![Ugnsbakad lax med nudelwok](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215278/cf_259/ugnsbakad_lax_med_nudelwok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 rödlök
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
1 msk sesamfrö
250 g äggnudlar
300 ml teriyakisås
100 g solrosskott
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2586 KJ / 618 kCal
Fett22 g
Salt5.8 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alldeles för mycket teriyakisås, rekommenderar att ta den till maten istället för att blanda den med nudlarna. Annars gott!
Marielle
2021-11-09Hittar ingen teriyakisås som är glutenfri så det borde stå under ”För alla”
Michael
2021-05-26Tack Michael för din kommentar. Om vetet i teriyakimarinaden enbart kommer från soja (framgår av ingrediensförteckningen) så räknas teriyakimarinaden som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför skriver vi kontrollera noga innehållet i marinaden. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-27En ny favorit rätt!
Frida
2021-03-21