Ugnsbakad lax med nudelwok

11
3 Klimatsmart
Ugnsbakad lax med nudelwok

Ugnsbakad lax är perfekt att laga när man vill att maten nästan ska sköta sig själv! Toppa den med sesamfrön så får du både en trevligare syn- och smakupplevelse. Här äts laxen tillsammans med en nudelwok med paprika och solrosskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Ugnsbakad lax med nudelwok

Ingredienser

4 portioner
1
röd paprika
1
rödlök
4
port laxfilé (à 125 g)
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrö
250 g
äggnudlar
300 ml
teriyakisås
100 g
solrosskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Elin

7/8/2020

En favoriträtt! Mycket mycket gott!

Morgan

5/23/2020

Halvera mängden teriyakisås så blir det kanske ok. Som det var nu blev det aldeles för salt. På bilden ser det ut som att ni använder mycket mindre

Sten

5/22/2020

Det här receptet var en fullträff. Teriyakisåsen gjorde nudlarna så smakfulla. Solrosskotten kändes litet övermogna dock.

Näringsvärde per portion

Energi 2586 KJ / 618 kCal
Fett 22 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 64 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept