Krispig broccoli med wasabimajonnäs

6
2 Klimatsmart
Krispig broccoli med wasabimajonnäs

Att panera broccoli blir fantastiskt gott och krispigt som namnet på rätten antyder! Här äts dem tillsammans med en majonnäs med lite sting i, i form av wasabi. Ät tillsammans med risnudlar och hjärtsallad och har du pinnar hemma är det dags att plocka fram dem!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Krispig broccoli med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4
port risnudlar

Wasabimajonnäs

2 dl
majonnäs
2 tsk
wasabi

Krispig broccoli

1 dl
vetemjöl
2
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2 dl
ströbröd (gärna panko)
2
förp broccoli (à 250 g)
1/2
påse morötter (à 500 g)
1 msk
rapsolja
2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.Välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Blanda lite sesamfrö i ströbrödet och/eller blanda lite sesamolja i nudlarna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Kristina

5/1/2020

Tycker att det var en god och fräsch vårmiddag! Panerade dock inte morötterna utan lät dem vara naturella.

Helen

4/29/2020

Wasabimajo var gott! men annars det var väldigt tråkigt... kan inte rekommendera den.

Näringsvärde per portion

Energi 3147 KJ / 752 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 74 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept