Krispig broccoli med wasabimajonnäs

9
4 Klimatsmart
Krispig broccoli med wasabimajonnäs

Att panera broccoli blir fantastiskt gott och krispigt som namnet på rätten antyder! Här äts dem tillsammans med en majonnäs med lite sting i, i form av wasabi. Ät tillsammans med risnudlar och hjärtsallad och har du pinnar hemma är det dags att plocka fram dem!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Krispig broccoli med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4
port risnudlar

Wasabimajonnäs

2 dl
majonnäs
2 tsk
wasabi

Krispig broccoli

1 dl
vetemjöl
2
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2 dl
ströbröd (gärna panko)
2
förp broccoli (à 250 g)
1/2
påse morötter (à 500 g)
1 msk
rapsolja
2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.Välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda lite sesamfrö i ströbrödet och/eller blanda lite sesamolja i nudlarna.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jennifer

2021-04-29

Märklig rätt, broccoli och morötterna var goda som tillbehör, eller som en sidedish. Men att bara äta det med lite nudlar och salladsblad till middag? Den här rätten sänkte betyget för matkassen denna vecka.

Stina

2021-04-28

Lite tråkig och smaklöst. Tog japansk soja på nudlarna för att få lite sälta och smak.

Kristina

2020-05-01

Tycker att det var en god och fräsch vårmiddag! Panerade dock inte morötterna utan lät dem vara naturella.

Näringsvärde per portion

Energi 3147 KJ / 752 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 74 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept