Krispig lax med nudlar och broccoli

56
14
Krispig lax med nudlar och broccoli

Behöver du tips på en bra vardagsmiddag? Laga ugnsbakad laxfilé under ett krispigt täcke av panko. Laxen serveras med ugnslagad broccoli och risnudlar med en härlig ingefärsdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Krispig lax med nudlar och broccoli

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé i bit
1 tsk salt
3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 tsk finrivet limeskal
rapsolja
2 broccoli (à 250 g)
200 g risnudlar

Dressing

1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl japansk soja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära

Till servering

1 msk sesamfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Kia

2022-03-14

Krisptäcket blev gott men gör broccolin separat. Kräver längre tid än 15 min och lax i 15 min i 225 blir alldeles för well done enligt mig.

Mikaela

2022-01-30

SUPERGOTT lättlagat, snabbt kan det bli bättre?

Emma

2021-03-15

Så otroligt gott! Blandar ner lite lime i dressingen också!

Näringsvärde per portion

Energi 3265 KJ / 780 kCal
Fett 34 g
Salt 6 g
Kolhydrater 79 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden