Krispig lax med nudlar och broccoli
Behöver du tips på en bra vardagsmiddag? Laga ugnsbakad laxfilé under ett krispigt täcke av panko. Laxen serveras med ugnslagad broccoli och risnudlar med en härlig ingefärsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé i bit
1 tsk salt
3/4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 tsk finrivet limeskal
rapsolja
2 broccoli (à 250 g)
200 g risnudlar
Dressing
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl japansk soja
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
Till servering
1 msk sesamfrön
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett34 g
Salt6 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och lättlagat. Perfekt vardagsmat.
Marie-louise
2024-03-06Funkade med citronsaft också. Småtomater på slutet bredvid fisken. Broccoli till. Potatis och hollandaise. Gott för alla.
Åsa
2022-11-25Krisptäcket blev gott men gör broccolin separat. Kräver längre tid än 15 min och lax i 15 min i 225 blir alldeles för well done enligt mig.
Kia
2022-03-14