Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör

Ugnsbakad lax är en smart räddare i vardagslivet. Strö över en blandning av panko och sesamfrön innan laxen går in i ugnen, tillsammans med buketter av färsk broccoli. När allt är klart, toppa med ett läckert lime- och ingefärssmör som sakta får smälta…
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Ingredienser
Lax
Broccoli
Ingefärssmör
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd alternativt finkrossad glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko eller använd laktosfritt ströbröd. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko eller använd mjölkproteinfritt ströbröd. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick kommentaren ”godaste laxrätten på länge”. Gjorde dubbelt av smöret vilka andra föreslagit och det behövdes.
Victoria
2022-04-11Väldigt gott. Använde huvudsakligen smöret på laxen. Hade potatisklyftor till.
Sofia
2021-02-05Ljuvligt gott! 👌Det bästa på länge. Valde dock hemmagjort potatismos till och broccolin lades in efter halva tiden i ugnen. 💓
Catharina
2020-07-08