Lax med pankotäcke, broccoli och ingefärssmör
Ugnsbakad lax är en smart räddare i vardagslivet. Strö över en blandning av panko och sesamfrön innan laxen går in i ugnen, tillsammans med buketter av färsk broccoli. När allt är klart, toppa med ett läckert lime- och ingefärssmör som sakta får smälta…
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Lax
1 msk vita sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön
1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3 msk rapsolja
600 g skinnfri laxfilé (i bit)
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Broccoli
500 g broccoli
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
Ingefärssmör
50 g rumsvarmt smör
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
1 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
Till servering
4 port kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2649 KJ / 633 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick kommentaren ”godaste laxrätten på länge”. Gjorde dubbelt av smöret vilka andra föreslagit och det behövdes.
Victoria
2022-04-11Väldigt gott. Använde huvudsakligen smöret på laxen. Hade potatisklyftor till.
Sofia
2021-02-05Ljuvligt gott! 👌Det bästa på länge. Valde dock hemmagjort potatismos till och broccolin lades in efter halva tiden i ugnen. 💓
Catharina
2020-07-08