Ugnsbakad lax med murkelsås
Ugnsbakad lax med murkelsås är en förstklassig maträtt. Medan laxen bakas i ugnen får de stekta murklorna och schalottenlöken koka ihop med buljong och vispgrädde till en gräddig sås. Servera laxen med kokt potatis, sparris och murkelsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
4 laxfiléer (à 150 g)
Murkelsås
1 burk murklor (à 200 g)
3 msk finhackad schalottenlök
smör till stekning
2 dl fiskbuljong (till 2 dl fiskbuljong krävs 1 msk konc fond + vatten)
3 dl vispgrädde
salt
1 krm peppar
ev kajennpeppar
Till servering
1 knippe grön sparris
flingsalt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskbuljongen.
Gör mjölkfri: välj ett mjölkfritt gräddalternativ, tex Oatly och ett mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3080 KJ / 736 kCal
Kommentarer