Ugnsbakad lax med murkelsås

Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
0
Ugnsbakad lax med murkelsås

Ugnsbakad lax med murkelsås är en förstklassig maträtt. Medan laxen bakas i ugnen får de stekta murklorna och schalottenlöken koka ihop med buljong och vispgrädde till en gräddig sås. Servera laxen med kokt potatis, sparris och murkelsåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Ugnsbakad lax med murkelsås

Ingredienser

4 portioner
4   laxfiléer (à 150 g)

Murkelsås

1   burk murklor (à 200 g)
3 msk  finhackad schalottenlök
smör till stekning
2 dl  fiskbuljong (till 2 dl fiskbuljong krävs 1 msk konc fond + vatten)
3 dl  vispgrädde
salt
1 krm  peppar
ev kajennpeppar

Till servering

1   knippe grön sparris
flingsalt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskbuljongen.
Gör mjölkfri: välj ett mjölkfritt gräddalternativ, tex Oatly och ett mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3080 KJ / 736 kCal

Testa liknande recept

Rödbetskroppkakor med renskav
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vit sparris med mousselinesås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svampcrème
Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga