Inbakad oxfilé med svamp

30
9
Inbakad oxfilé med svamp

Inbakad oxfilé med svamp är en lyxig festmåltid som smakar utsökt. Den goda oxfilén har ett täcke av smördeg och i filén finns en krämig och fräsch fyllning av bland annat champinjoner, skinka och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Inbakad oxfilé med svamp

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg putsad oxfilé
olja till stekning
2 - 3 paket kavlad kyld smördeg (à 275 g, 25x42 cm)
2 äggulor

Svampmassa

1 burk murklor (à 190 g)
150 g champinjoner
2 schalottenlökar
50 g rökt skinka
1 tsk finhackad vitlök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
salt och peppar
2 - 3 msk finhackad persilja

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg från d/s, Fria bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör, samt laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör och mjölkproteinfri smördeg.

Gör så här

Tips

För fryst oxfilé! Tina längsamt i kylen dagen före. Torka filén väl på hushållspapper före tillagning.

FÖRBERED
Smördegspaketen görs klara ("ogräddade") 1 dag i förväg. Förvara dem täckta med plastfolie i kylen. Laga de inbakade oxfiléerna i 200°C, ca 30 minuter före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Lars-olof

2017-11-30

jätte gott

Redaktionen

2013-01-02

Hej Eva-Lena! Det står 1 tsk, så det beror ju på hur stora klyftor du har. Men troligtvis räcker det med en.

Eva-lena

2012-12-30

1 st vitlök? Menar man 1 klyfta eller 1 hel vitlök typ "solo"?