Inbakad oxfilé - portionsbitar

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
9
Inbakad oxfilé - portionsbitar

Inbakad oxfilé med svamp är en lyxig festmåltid som smakar utsökt. Den goda oxfilén har ett täcke av smördeg och i filén finns en krämig och fräsch fyllning av bland annat champinjoner, skinka och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Inbakad oxfilé - portionsbitar

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg putsad oxfilé
olja till stekning
2 - 3 paket kavlad kyld smördeg (à 275 g, 25x42 cm)
2 äggulor

Svampmassa

1 burk kantareller (à 184 g)
150 g kastanjechampinjoner
2 schalottenlökar
50 g rökt skinka
1 tsk finhackad vitlök
2 msk smör
1 dl vitt vin
1 dl crème fraiche
salt
peppar
2 - 3 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

jätte gott

Lars-olof

2017-11-30

Hej Eva-Lena! Det står 1 tsk, så det beror ju på hur stora klyftor du har. Men troligtvis räcker det med en.

Redaktionen

2013-01-02

1 st vitlök? Menar man 1 klyfta eller 1 hel vitlök typ "solo"?

Eva-lena

2012-12-30

Testa liknande recept

Inbakad oxfilé med svampcrème
Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pigs in a blanket med senap
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pigs in a blanket- smördegsinbakad korv
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga