Älgstek med murklor

24
3
Älgstek med murklor

Tycker du om svamp och smaken av vilt så är det här ett recept för dig! Älgstek med murklor passar bra att både till vardags och fest. Servera steken och svampen tillsammans med kokt potatis och en krämig sås.

Älgstek med murklor

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg älgstek t ex av innanlår
olja till stekning
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
1 dl rött vin
5 dl vatten
1 msk konc viltfond
3 lagerblad
10 svartpepparkorn
4 timjankvistar
1 burk murklor (à ca 110 g)
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Axel

2019-02-22

Ica: Livsmedelsverket a v r å d e r från att äta muskler. Även på burk. De är cancerframkallande. Oansvarigt av er att inte omnämna detta i receptet. Har ni fler recept som strider mot livssmedelsverkets rekommendationer om giftiga livsmedel?

Kerstin

2018-03-12

Hej igen, konserverade murklor som godkänts efter alla konstens regler... sa du. Det finns ingen procedur som helt tar bort murklans gift och det giftet lagras i kroppen. Självklart kan man använda kantareller eller annan svamp istället, men det var ju inte det kommentaren gällde. Däremot s m a k m ä s s i g t, om man vill komma nära murklans smak i maträtten så skall man använda sig av t o r k a d sandsopp. Det tycker jag man kan lägga in som kommentar i receptet.

Redaktionen ICAse

2018-03-13

Hej Kerstin! Tack för ditt tips! Hälsningar Michelle

Kerstin

2018-03-06

Förvånad över att hitta ett recept på ICA med MURKLOR !!! Murklor skall man inte servera ens till sin sämsta ovän. Det finns ju en alldeles utmärkt skogssvamp som smakar praktiskt taget exakt som murklor, varför inte rekommendera TORKAD SANDSOPP ????

Redaktionen ICAse

2018-03-12

Hej Kerstin! I detta fall är det konserverade murklor som hanterats och godkänts efter alla konstens regler. Men självklart kan murklorna bytas ut mot annan svamp, gärna egenhändigt plockade kantareller. (Om man väljer trattkantareller bör man var ännu mer noggrann än med murklorna då de lätt kan förväxlas med spindelskivling som ger svåra njurskador) Hälsningar Michelle