Rödbetskroppkakor med renskav
Ett härligt recept på annorlunda och färgglada rödbetskroppkakor med renskav. Du gör kroppkakorna av bland annat potatis, rödbetor och ägg. Fyllningen gör du av renskav, murklor och lök. Vackert och gott!
Ingredienser
4 portioner
1 burk murklor (à 200 g)
1 gul lök
1 msk smör till stekning
1 paket renskav (à 240 g)
1 tsk råsocker
1 tsk salt
1 krm peppar
1 påse fryst tärnad potatis tinad (à 800 g)
4 inlagda hela rödbetor
2 ägg
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vetekli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det låter gott. Men ni är väl medvetna om att livsmedelsverket avråder från att äta stenmurkla, Gyromitra esculenta? Särskilt folk med njurproblem kan få allvarliga konsekvenser av intag. Giftet går aldrig att få bort helt och mängden gift kan variera mycket mellan olika svampar. Jag anser att ni överhuvud taget bör avlägsna murklor ur ert sortiment.
Eva
2019-03-10