Rödbetskroppkakor med renskav

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Rödbetskroppkakor med renskav

Ett härligt recept på annorlunda och färgglada rödbetskroppkakor med renskav. Du gör kroppkakorna av bland annat potatis, rödbetor och ägg. Fyllningen gör du av renskav, murklor och lök. Vackert och gott!

Rödbetskroppkakor med renskav

Ingredienser

4 portioner
1   burk murklor (à 200 g)
1   gul lök
1 msk  smör till stekning
1   paket renskav (à 240 g)
1 tsk  råsocker
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   påse fryst tärnad potatis tinad (à 800 g)
4   inlagda hela rödbetor
2   ägg
4 - 4 1/2 dl  vetemjöl
1 dl  vetekli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Det låter gott. Men ni är väl medvetna om att livsmedelsverket avråder från att äta stenmurkla, Gyromitra esculenta? Särskilt folk med njurproblem kan få allvarliga konsekvenser av intag. Giftet går aldrig att få bort helt och mängden gift kan variera mycket mellan olika svampar. Jag anser att ni överhuvud taget bör avlägsna murklor ur ert sortiment.

Eva

2019-03-10

Testa liknande recept

Älgstek med murklor
Betyg 2.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svampcrème
Betyg 3.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad oxfilé med svamp
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavspanna med grönpepparsmak
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.1 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga