Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetskroppkakor med renskav

Ett härligt recept på annorlunda och färgglada rödbetskroppkakor med renskav. Du gör kroppkakorna av bland annat potatis, rödbetor och ägg. Fyllningen gör du av renskav, murklor och lök. Vackert och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj av murklorna, låt rinna av och hacka dem. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna.
  2. Tillsätt renskaven och murklorna och låt dem steka med i några minuter. Tillsätt råsocker, salt och peppar.
  3. Mixa potatis och rödbetor i en matberedare. Tillsätt ägg, det mesta av mjölet, kli och salt och mixa till en slät smet.
  4. Forma smeten till en rulle med mjölade händer på mjölad arbetsbänk. Skär i bitar. Platta ut varje bit, lägg på fyllning och forma till en boll.
  5. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i kroppkakorna. Låt sjuda på svag värme ca 20 minuter.
  6. Rör försiktigt på kroppkakorna då och då så att de inte fastnar i botten. Servera med ev överbliven fyllning och inlagda rödbetor. Cottage cheese med riven pepparrot och lingonsylt passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk murklor (à 200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 paket renskav (à 240 g)
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse fryst tärnad potatis tinad (à 800 g)
  • 4 inlagda hela rödbetor
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
Lägg till i inköpslistan