Vit sparris med mousselinesås

7
0
Vit sparris med mousselinesås

Perfekt tilltugg eller varför inte servera den vit sparrisen med mousselinesås på ditt buffébord? Sparrisen och såsen av äggulor och grädde tillagar du enkelt på under 45 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Vit sparris med mousselinesås

Ingredienser

4 portioner
500 g vit sparris

Mousselinesås

200 g smör
4 äggulor
1 msk vatten
juicen av 1/2 citron
salt
kajennpeppar
1/2 - 4/5 dl vispgrädde

Gör så här

Tips

Gör som i bl a Tyskland och servera med andra primörer. Kokt färskpotatis, små delikatessmorötter, miniblomkål, spetskål och sugersnaps är goda exempel på hur sparristallriken kan utökas till en vacker grönsakstallrik. Citron och fingersalt är viktiga tillbehör. Vill man inte laga en god sås till kan man nöja sig med några droppar av en god olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer