Vit sparris med mousselinesås
Perfekt tilltugg eller varför inte servera den vit sparrisen med mousselinesås på ditt buffébord? Sparrisen och såsen av äggulor och grädde tillagar du enkelt på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g vit sparris
Mousselinesås
200 g smör
4 äggulor
1 msk vatten
juicen av 1/2 citron
salt
kajennpeppar
1/2 - 4/5 dl vispgrädde
Gör så här
Tips
Gör som i bl a Tyskland och servera med andra primörer. Kokt färskpotatis, små delikatessmorötter, miniblomkål, spetskål och sugersnaps är goda exempel på hur sparristallriken kan utökas till en vacker grönsakstallrik. Citron och fingersalt är viktiga tillbehör. Vill man inte laga en god sås till kan man nöja sig med några droppar av en god olivolja.
Har du lagat receptet?
Kommentarer