Ugnsbakad lax med limecrème fraiche

Vällagade laxfiléer som får mjuka smaker av lime och dill. Laga filéerna i ugnen med täcket av limecrème fraiche och söta cocktailtomater. Dillsalladen med gurka är ett fint tillbehör bredvid kokt potatis.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2512 KJ / 600 kCal
Fett36 g
Salt1.2 g
Kolhydrater34 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stEnkelt och gott!
Mitra
Hur vispar man en créme fraiche tjock?
Gunilla
Hej Gunilla! Enklast och snabbast är att vispa den i en bunke med en elvisp. Du vispar tills den blir fast i konsistensen. Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergott men laxen behövde snarare 25 minuter. Skippa inte gurksalladen!
Gabriella
Jackpot skulle jag säga, väldigt gott. Tidsmässigt är 12 min alldeles för kort, behövde vara inne i ugnen ca 20 min. 5/5
Kim
Hej Kim! Kul att det smakade. Och alla ugnar är olika men laxens innertemperatur ska vara 56°C. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Såå god rätt! Jag tycker dock att det blir lite mycket på tallriken med både haricot vertes och gurksallad, så jag brukar skippa salladen.
Matilda
Hade också färsk lax, och 10-12 min var alldeles för kort tid. Behövde 20-25 min.
Marika
Riktigt gott. Hade färsk lax, och 10-12 minuter i ugnen var alldeles för kort tid. Använd köttermometer. Sedan hade jag färska Haricots Verts, och de hade nog behövt förkokas i saltat vatten för att bli lite mjukare. Limesaft på laxen, som fler skrivit nedan. Gurksalladen var jättegod. Rekommenderas
Hans
Hej gjorde samma som Mare hällde limesaften över laxen och även i creme fraichen. Gurksalladen kryddade jag med citronpeppar, det förhöjde smaken!
Karin
Gurksalladen tillförde absolut ingenting. Hade varit godare med en vanlig sallad till. Tack Mare för tipset om att pressa limesaft över laxen.
Lena
GOTT! Jag pressade limesaften över laxen för att förstärka den smaken. Bra med temperaturtipset, men kolla att termometern sitter på tjockaste stället. Gör i ordning gurksalladen tidigt så den får dra åt sig dillsmaken.
Mare